top of page

Charlotte Spruit werd in 2000 in Nederland geboren. Ze is een gepassioneerd kamermusicus en solist en heeft opgetreden in prominente zalen zoals het Concertgebouw, Wigmore Hall en de Elbphilharmonie. Ze heeft kamermuziekwerken uitgevoerd met gerenommeerde musici als Janine Jansen, Rachel Podger, Gidon Kremer, Tabea Zimmermann, Lawrence Power en Christian Tetzlaff. Als solist speelde Charlotte met vele orkesten, waaronder het Residentie Orkest Den Haag, het Radio Filharmonisch Orkest, het Pauliner Barockensemble en Ensemble Esperanza.


In 2022 won Charlotte zowel de eerste prijs als de publieksprijs en de Genuin Classics prijs bij het Leipzig International Johann Sebastian Bach Competition. In 2023 was Charlotte prijswinnaar bij de Young Classical Artists Trust (YCAT) International Auditions in Wigmore Hall. Charlotte is ook prijswinnaar bij vele andere nationale en internationale concoursen, zoals het Kloster Schöntal International Violin Competition, Concours International Arthur Grumiaux en het Oskar Back Concours. In 2020 ontving Charlotte de Anton Kersjes Vioolprijs.


Charlotte begon haar vioolstudie op 4-jarige leeftijd bij Coosje Wijzenbeek. Ze studeerde aan de Guildhall School of Music bij David Takeno, en bij Ying Xue aan de Royal Academy of Music. Momenteel voltooit ze haar masteropleiding aan de Royal Academy of Music bij Rachel Podger, Pavlo Beznosiuk en Ying Xue. Ze nam deel aan masterclasses bij o.a. Shunske Sato, Robert Levin en Liza Ferschtman.


Charlotte wordt regelmatig uitgenodigd om deel te nemen aan festivals, zoals het Chamber Music Connects the World festival van de Kronberg Academy, het Internationaal Kamermuziek festival Utrecht, en het Mendelssohn on Mull Festival waar ze optrad met het Doric String Quartet. Charlotte ontdekt ook met veel enthousiasme verschillende manieren om muziek bij het publiek te brengen, bijvoorbeeld door het samenbrengen van verschillende kunstvormen. Ze heeft samengewerkt met kunstenaar Jérémie Queyras, en creëerde voorstellingen waarin ze schilderkunst en muziek combineerde. Samen wonnen ze de eerste prijs op het Goodmesh Concours in 2022.


Charlotte bespeelt een 18e-eeuwse anonieme Italiaanse viool, in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF).

 

bottom of page